Xamarin Türkçe Eğitim ve Dersleri ile Xamarin Danışmanlık Hizmeti
Xamarin Uzmanlık eğitimi ile iOS, Android ve Windows platformlarına hızlı bir giriş yapın
Sağladığı Cross-Platform özelliği ile %95 kod ortaklaştırma yeteneğini kullanarak Tablet ve Telefonlarda uygulamalarınızı hayata geçirin.
Microsoft MVP ve MCT ünvanlarına sahip, konusunda öncü eğitmenler eşliğinde sıfırdan Xamarin başlangıç ve ileri düzey konularla 40 saatin sonunda Xamarin uzmanı olun!
- Başvuru ve bilgi için [email protected] eposta adresine iletişim bilgilerinizi gönderebilirsiniz.
- Eğitimlerimiz sınıf ve sanal ortamlarda, alanında uzman MVP ve MCT eğitmenler eşliğinde 12 Ocak 2019 Cumartesi günü başlayacaktır.
- Eğitim süresi 5 gündür.
- Eğitim sonu katılımcılara sertifika verilecektir.
Sınıf Seçenekleri;
Hafta Sonu (Sınıf Ortamında Eğitim): 09:00 – 17:00
Sanal Sınıflar: 19:00 – 22:00 (3 Aralık 2018 Pazartesi)
Detaylı eğitim içeriği;
Xamarin mimarisi nedir, avantajları/dezavantajları nelerdir?
CorssPlatform uygulama geliştirme platformları arasındaki en popüler aracın Xamarin olduğunu söyleyebiliriz. Xamarin Platformu, Android tarafında JIT ve iOS tarafında AOT kullanarak C# diliyle tamamen Native uygulamalar üretmenizi sağlayan, çok farklı tekniklerin bir araya getirilerek oluşturulduğu bir frameworktür.
Xamarin platformu ve proje yapıları hakkında genel bilgilendirme
Xamarin Platformu ile proje geliştirmeye başladığınızda karşılaşacağınız ilk yol ayrımı PCL/Shared proje template’leri olacaktır. Her iki teknik de kodu ortaklaştırmak için kullanılmakta olup yapısal olarak birbirinden çok farklıdır. Geliştirmeyi düşündüğünüz projenin yapısına uygun olan teknik tercih edilmelidir.
Shared Mimari
Yazılım dünyasının olmazsa olmaz konusudur yazılan temel kütüphanelerin paylaşılması, farklı ortamlardan tekrar çağırılması. Yıllar boyu Mobil geliştiricilerin kabusu haline gelmiştir aynı kodların hem iOS hem de Android için tekrar tekrar yazılması. Xamarin bu konuda da devrim niteliğinde paylaşım yetenekleri ile mobil geliştirme dünyasının yapısını kökten değiştirmektedir.
Xamarin.Forms ile sayfa türleri ve kullanımları
Xamarin.Forms kontrollerini Pages, Layouts, Views, Cells şeklinde 4 ana grupta toplayabiliriz. XF (Xamarin.Forms) kontrol seti derleme anında platformların native özelliklerine göre render edilerek size MultiPlatform arayüz oluşturma yetenekleri kazandırmaktadır.
Xamarin.Forms ile tasarım yapıları ve kullanımları
Temel seviye XAML bilgisi Xamarin.Forms kontrolleri ile çalışmak için yeterli olacaktır. Geriye sadece XF ile birlikte gelen API’yi öğrenme konusu kalıyor ki ASP.NET/WPF gibi teknikleri aşina olan geliştiriciler çok hızlı adapte olabileceklerdir. XF ile her cihaza (telefon/tablet) uygun responsive tasarımları nasıl yapıyoruz ve en ince performans noktalarına değiniyoruz.
Xamarin.Forms ile XAML kullanımı, dinamik ve statik stil yönetimi
Xamarin Platformu, uygulama geliştirme konusunda size C# veya XAML şeklinde iki farklı üretim seçeneği sunmaktadır. Arayüz oluşturmada genel kullanım XAML yönündedir.
Tasarımı yakından etkileyen kodların ve değerlerinin merkezi bir noktadan yönetilebilmesi, gerektiğinde revize edilerek değişikliğin tüm ekranlara yansıması, yapının baştan bu şekilde iyi kurgulanması, hem üretim hızı hem de uygulamanın sürdürebilirliği açısından çok önemlidir. Xamarin ‘in sağladığı Styles ve Themes araçları tasarım süreçlerinde mutlaka kullanılmalıdır.
Xamarin.Forms Multi-Language uygulamalar geliştirmek (Localization)
XF uygulamarınıza dil desteği eklemek için resx dil dosyaları oluşturma yaklaşımını kullanabilirsiniz.
Çok uluslu firmalarda oluşturacağınız intra-applikasyonlar ya da farklı ülkelerde de yayınlanacak uygulamalarınız için dil desteğine ihityacınız olacaktır. Xamarin geliştiricilere Lokalizasyon konusunda da bir grup araç sunmaktadır.
Xamarin.Forms ile verilerle çalışmak
Konu mobil uygulama geliştirme olduğunda WebServis ve JSON kavramları karşımıza çıkacak ilk başlıklar olacaklardır. Servislere erişmek Xamarin’in sunduğu kütüphaneleri nasıl kullanacağımızı, servis istekleri sonucunda dönen verileri uygulamanın arayüzlerine nasıl bağlayacağımızı bu bölümde işleyeceğiz.
ListView Template kullanımları, veri ve kaynak yönetimi
Verilerle çalışırken ListView özelindeki veri işleme, gruplama, arama, hafıza yönetimi ve ListView’in bize sunduğu tüm özellikleri ayrıntılı incelemek gerekmektedir.
Xamarin.Forms CustomRenderer
XF built-in renderer mekanizması ile tüm platformlara yönelik çıktı üretebilmektedir. Yine de bazı özel durumlarda uygulamanızın bir bölümünde, her platformda farklı davranış göstermesini istediğiniz kod blokları ya da arayüz elementleri olabilir. Xamarin Platformu bu ihtiyacı karşılamak için CustomRenderer, Effects gibi iki farklı seçenek sunmaktadır.
Xamarin.Forms DependencyService
Bazı özel durumlarda oluşturduğunuz methodların/kod bloklarının Android , iOS ve WindowsPhone için farklı çalışmasını isteyebilirsiniz. Örneğin TextToSpeech ekleyeceksiniz ve her platformun API’sinin farklı özelliklerinden de ilgili kullanıcıların faydalanmasını istiyorsunuz. Bu tür ihtiyaçlarınız için DependencyService yapısını çok beğeneceksiniz.
Xamarin.Forms ile SQLite kullanımı
SQLite mobil cihaz üzerindeki veritabanıdır. Xamarin’in sunduğu cross platform araçlarla hem Android hem de iOS üzerinde bu işlemleri yapabilirsiniz.
Restful WebServis haberleşmesi
Xamarin.Forms ile WebServis işlemleri (GET, POST, PUT, DELETE)
Konu mobil uygulama geliştirme olduğunda REST ve JSON kavramları karşımıza çıkacak ilk başlıklar olacaklardır. Servislere erişmek Xamarin’in sunduğu kütüphaneleri nasıl kullanacağımızı, servis istekleri sonucunda dönen veriler uygulamanın arayüzlerine nasıl bağlayacağımızı bu bölümde öğrenebilirsiniz.
SOAP WebServis haberleşmesi
Yazmış olduğumuz SOAP web servisleri Xamarin.Forms özelinde nasıl tüketmemiz gerektiğini ve SOAP Proxy yapısını nasıl yöneteceğimi kavramamız gerekmektedir.
Sosyal Medya Entegrasyonları
Sosyal medyalarla entegre olmayan bir mobil uygulama düşünülemez! Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin
Xamarin.Forms MVVM kullanımı
Üzerine birçok makale yazılan, internet üzerinde sayfalarca yazı, video ve örnek bulabileceğiniz MVVM tasarım deseni mobil uygulama geliştiricilerinin alet çantasında bulunması gereken olmazsa olmaz nitelikteki araçtır.
Xamarin.Forms Dependency Injection
Web ve Desktop uygulamalarımızda kullandığımız DI mantığını XF ile geliştirdiğimi mobil uygulamalarımızda nasıl yönetmeliyiz ve en doğru yollarını inceleyeceğiz.
Xamarin.Forms Plugin Kullanımı, Yönetimi ve Oluşturulması
Xamarin Components Store’u incelediğimizde birçok cross plugin ile karşılaşırsınız. Uygulama geliştirirken siz de bileşenlerinizi plugin yapabilir, components store’da paylaşabilir ya da satışa sunabilirsiniz. Ek olarak 25’ten fazla plugin kullanacağız ve gerçek hayat projeleriyle örneklendireceğiz.
MessagingCenter, Animations, Effects, Behaviours ve Guestures Kullanımları
Xamarin Forms üzerinde Publish – Subscribe nasıl yapıldığı, göz alıcı animasyonlarla uygulamamızı nasıl zenginleştireceğiz ve gesture özellikleri ile %100 hakimiyeti sağladığımız bir mobil uygulama gerçekleştireceğiz.
Xamarin.Forms hata ve olay yakalama
Geliştirme süreçlerinizde herhangi bir sorunla karşılaştığınızda kök sebebin tespit edilmesi, problemin giderilmesi yönündeki en önemli adımdır. Xamarin farklı platformlara yönelik uygulamaları aynı anda oluşturduğu için geniş bir hata mesaj seti ve logları ile karşımıza çıkmaktadır.
AppCenter kullanımı
Crash, Error, Distribution, Test, Analytics ve Push Notification
Kendi dağıtım kanalımızı yaratıp, fark yaratacağız!
Xamarin.Forms push notifications
En genel tanımı ile Bildirimler (Push Notificaiton), geliştirilen uygulamaları yükleyen kullanıcılara gönderilen ve tıklama sonrası uygulamaların ilgili bölümleri ile etkileşim kurabilen özel ve güvenli bir mesaj teknolojisidir. Notifikasyonlar Local, Remote, Rich gibi farklı yapılarda karşımıza çıkmaktadırlar.
Traditional Xamarin
Peki ya Traditional Xamarin nasıl? Hangi projelerde traditional tercih etmeliyiz ve kod paylaşımı nasıl olmalı.
Özel Durum Yönetimi
Xamarin.Forms frameworkünü kullanarak bir proje açtık. Peki Android veya iOS özelinde objeler oluşturup bunları nasıl kullanmalıyız? Traditional Xamarin’in tüm özelliklerini Xamarin.Forms üzerinde detaylı kullanmayı öğreneceğiz.
Bellek Yönetimi
Resim, müzik, dosya gibi bellek yönetiminin zorunlu olduğu işlemleri en performanslı şekilde yapmayı örneklerle inceleyeceğiz.
Store Publish
Uygulamalarımızı yazdıktan sonra, Play store ve App store üzerinde yayına alacağız!